مقالات

نحوه عملکرد سختی گیر مغناطیسی

نحوه عملکرد سختی گیر مغناطیسی

نحوه عملکرد سختی گیر مغناطیسی

سختی آب عامل اصلی گرفتی لوله ها ، استهلاک تجهیزات و به طور کل رسوب گرفتگی سیستم است . فارق از این موضوع در صنایع مختلف استفاده از آب با یک سختی مشخص باید انجام شود . مخصوصا در صنایع غذایی و دارویی که با سختی آب بیشتر دست و پنجه نرم می کنند . این نیاز تولیدکنندگان را مجاب کرد تا به تولید انواع سختی گیر و رسوب زدای آب بپردازند . سختی گیر مغناطیسی یکی از انواع سختی گیرهای آب محسوب می شود که برای حل مشکل سختی آب مورد استفاده قرار می گیرد . هنگامی که قصد خرید سختی گیرهای مغناطیسی را داشته باشید ، ممکن است با سوالات مختفی مواجه شوید :

  • چه تفاوتی بین مدل های مختلف رسوب زدای مغناطیسی وجود دارد ؟
  • رسوب زدای مغناطیسی چگونه سختی آب زا از بین می برد ؟‌
  • انتخاب سایز مناسب رسوب گیرهای مغناطیسی بر چه اساسی مشخص می شود ؟
  • نحوه عملکرد سختی گیر مغناطیسی چگونه است ؟
  • و …

این دسته از سوالات معمولا ذهن کسانی که قصد حل مشکل سختی آب را دارند به خود مشغول می کند و انتخاب محصول مناسب را کمی دشوار می کند . بررسی تمامی موارد فوق در یک مقاله امکان پذیر نخواهد بود و انتقال اطلاعات مناسبی صورت نخواهد گرفت . در مقاله پیش رو بیش تر به بررسی نحوه عملکرد سختی گیر مغناطیسی خواهیم پرداخت . با گرم لوکس همراه باشید .

سختی گیر مغناطیسی چیست ؟

سختی گیرهای مغناطیسی از انواع سختی گیرهای آب می باشند که همان طور که از نام آن مشخص است ، از طریق ارسال امواج مغناطیسی از تشکیل رسوب در سیستم جلوگیری می کند . روش مغناطیسی که برای گرفتن سختی آب انجام می شود ، یکی از جدیدترین راه های بهبود آب محسوب می شود که قابلیت به کارگیری در انواع محیط های مسکونی و صنعتی را به خوبی دارند . بزرگ ترین ویژگی سختی گیرهای مغناطیسی ، گرفتن سختی آب بدون وارد کردن ماده ای خارجی یا تغییر رنگ و بوی آب می باشد .

سختی گیرهای مغناطیسی از سال ۱۹۴۵ وارد بازار تاسیسات شدند و با توجه به کارایی و مزایایی که داشتند ، به سرعت در بین سایر سختی گیرها رشد کردند . سختی گیرهای مغناطیسی به طور کلی در دو دسته زیر تولید و به بازار عرضه می شوند :

  • سختی گیر مغناطیسی آب
  • سختی گیر مغناطیسی الکترونیکی

انواع سختی گیر مغناطیسی

نحوه عملکرد سختی گیر مغناطیسی های فوق یکسان می باشد . با این تفاوت که سختی گیرهای مغناطیسی الکترونیک برای فعالیت نیاز به جریان الکتریکی و برق دارند .

سختی گیرهای مغناطیسی دارای نصب و راه اندازی بسیار آسان و کم هزینه ، کاربری راحت تر و ساده ، قابلیت به کارگیری به شکل اتوماتیک و دستی و جدا از این موضوع قابلیت به کارگیری در انواع سیستم های آبرسانی و با هر حجم از آبی را دارند . تمامی این مزایا و ویژگی ها سبب شد تا سختی گیرهای مغناطیسی جایگزین اکثر انواع سختی گیرهای دیگر شدند و انتخاب اول کسانی که قصد کنترل سختی آب را دارند شده است .

اکنون که توضیحاتی کوتاه در رابطه سختی گیر مغناطیسی ارائه کردیم ، نوبت به آن رسیده است تا به بررسی نحوه عملکرد سختی گیر مغناطیسی بپردازیم .

نحوه عملکرد سختی گیر مغناطیسی

همان طور که می دانید ، علت اصلی سختی آب و رسوب گرفتگی سیستم وجود یون های کاتیون فعال کلسیم و منیزیم در آب می باشد . در واقع کاری که سختی گیرهای آب باید انجام دهند ، کنترل یون های کلسیم و منیزیم موجود در آب می باشد و میزان غلظت این یون ها سختی آب را مشخص می کنند . اما سختی گیرهای مغناطیسی آب چگونه سختی آب را کنترل می کنند و نحوه عملکرد سختی گیر مغناطیسی چگونه است ؟

سختی گیرهای مغناطیسی با از بین بردن و جلوگیری از تشکیل کریستال های کلسیم و منیزیم از رسوب گرفتکی سیستم جلوگیری می کنند . به این ترتیب که با ارسال موج الکترومغناطیسی در سطح مقطع عبوری آب ، موجب ترکیب این یون ها با دی اکسید کربن آزاد آب می باشد . ترکیب به دست آمده در آب نا محلول است و در آب شناور می ماند . همین موضوع سبب می شود که از تشکیل رسوب و چسبیدن به جداره های لوله جلوگیری شود . در واقع در یک بیانی دیگر ، نحوه عملکرد سختی گیر مغناطیسی آب به این گونه است که با ایجاد یک میدان مغناطیسی القایی قوی موجب وقوع فرآیند هسته زدایی شده و کلسیم به آراگونیت تبدیل می شود . در ادامه آراگونیت ها با یک دیگر تشکیل کریستالی می دهند که در آب شناور می ماند و ته نشین نمی شود .

نکته ای که در سختی گیرهای مغناطیسی باید در نظر داشته باشیم 

چه تفاوتی بین رسوب گیر و سختی گیر وجود دارد ؟ جواب این سوال می تواند دید بهتری را از نحوه عملکرد سختی گیر مغناطیسی برای شما به وجود آورد . رسوب گیر در واقع رسوبات موجود در آب را جمع آوری می کند . اما سختی گیر از تشکیل رسوب در سیستم جلوگیری می کند . اگر سیستم شما از قبل رسوب داشته باشد ، سختی گیرهای مغناطیسی رسوب های موجود را از بین نمی برند بلکه از تشکیل رسوب جدید جلوگیری می کنند . به همبن منظور برای جمع آوری رسوبات معلق می توان از انواع صافی آب استفاده نمود . البته سختی گیرهای رزینی با توجه به ساختاری که دارند توانایی جذب رسوبات معلق آب را نیز دارند . شما عزیزان می توانید با مراجعه به مقاله ی انواع سختی گیرهای رزینی اطلاعات بیشتری را در رابطه با این نوع سختی گیر به دست آورید .

سختی گیر مغناطیسی

نکته ی دیگری که باید در نظر داشته باشیم ، تاثیر مقطعی سختی گیرهای مغناطیسی در آب می باشد . به این معنا که هرچه قدر از محل نصب سختی گیر آب دور شود ، تاثیر آن بر روی آب کم تر می شود . طبیعتا در محیط هایی که آب ساکن باشد ، سختی گیر مغناطیسی کارایی نخواهد داشت .

شرکت گرم لوکس تامین کننده انواع سختی گیرهای آب در معتبرترین برندهای روز دنیا می باشد . انتخاب نوع سختی گیر نیازمند انجام محاسبات و بررسی پارامترهای مختلفی می باشد که توسط کارشناسان تاسیسات و مهندسین آب انجام می شود . شما عزیزان می توانید در صورت داشتن هر گونه ابهام یا سوال در رابطه با سختی گیرهای مغناطیسی با کارشناسان گرم لوکس تماس حاصل فرمایید .

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *