مقالات

18 راه برای افزایش سرمای کولر آبی

18 راه برای افزایش سرمای کولر آبی

کولر آبی چیست ؟

نزدیک به 70% منازل در ایران از کولر های آبی در فصل گرما استفاده می کنند . کولر آبی یکی از بهترین تجهیزات سرمایشی است که ساز و کاری شبیه به بادگیر های قدیمی دارد و از جریان آب برای خنک کردن هوا استفاده می کنند . هوای خنک ایجاد شده توسط کانال هایی از جنس آهن گالوانیزه به داخل ساختمان ارسال می شود .

مبنای عملکرد کولر های آبی بر پایه ی تبخیر آب است . الکتروپمپ کولر آبی ، آب را به سمت ناودون های روی پوشال ها یا پد سلولزی می فرستد . آب روی پوشال ها یا پد سلولزی ریخته و آن را خیس نگه می دارد . هوا از بین پوشال ها یا پد سلولزی خیس و مرطوب عبور کرده و آب پوشال ها تبخیر می شود ، سپس هوای خنک از طریق کانال ها به داخل ساختمان هدایت می شود . هر چه ابعاد کولر بزرگتر و میزان آب در گردش کولر بیش تر باشد ، قدرت خنک کنندگی کولر آبی هم به همان میزان افزایش می یابد .

آب برای تبخیر شدن ، گرمای هوای ورودی به کولر را جذب می کند و در نتیجه هوا خنک تر می شود . این هوای خنک با 90% رطوبت وارد محیط داخلی می شود . با توجه به میزان رطوبت بالا ، این کولر ها در نواحی مرطوب و نزدیک به دریا کارایی ندارند و بیش تر مناسب نواحی گرم و خشک اند .

کولر های آبی در دو نوع ثابت و پرتابل به بازار ارائه می شوند . کولر های آبی چه ثابت چه پرتابل شامل دو مدل پوشالی و سلولزی اند . کولر های آبی پوشالی نیاز به تعویض سالیانه پوشال دارند اما کولر های آبی سلولزی نیازی به تعویض سالیانه ندارند .

قطعات مهم و اصلی کولر آبی

  • موتور کولر ( دینام )
  • پمپ آب کولر
  • شناور کولر آبی
  • جعبه تقسیم برق کولر آبی
  • تسمه کولر آبی
  • پروانه کولر آبی
  • کانال خروجی و داخلی
  • ناودون ها
  • شناور

ساز و کار کولر آبی

مزایا و معایب کولر آبی

کولر آبی قیمت مناسبی نسبت به کولر گازی دارد اما ، کولر گازی بیشتر خنک می کند . مصرف برق کمتر از کولر گازی دارد اما کولر آبی مصرف بالای آب دارد .

از باقی مزایا میتوان به هزینه سرویس و نگهداری کمتر ، حفظ رطوبت محیط در مناطق گرم و خشک و نصب و راه اندازی آسان و کم هزینه آن اشاره کرد .

گرفتگی پوشال ها ، گرفتگی احتمالی پمپ و ایجاد زنگ زدگی ، ورود گرد و خاک ، ورود هوای آلوده و عوامل بیماری زا ( باکتری و ویروس ها ) به داخل خانه و کانال کشی در ساختمان از دیگر معایب کولر های آبی است .

18 راه برای افزایش سرمای کولر آبی

  1. نصب سایبان روی کولر آبی جهت جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید و گرم شدن بدنه کولر آبی و پوشال ها
  2. استفاده از پوشال مناسب و نو تخلخل یکسان برای جلوگیری از ورود هوا بدون تغییر دما به محیط
  3. تعویض تسمه و محکم نمودن آن طبق استاندارد برای بهره وری از حداکثر راندمان الکترو فن
  4. نظافت پروانه برای بالا رفتن راندمان فن و استفاده از سطح مفید پره های فن
  5. تنظیم نازل های آب پاش و تراز آب پخش کن های بالای نازل ها و اطمینان از خیس شدن تمامی سطح پوشال ها . به منظور افزایش موثر خنک کردن باد کولر آبی بهتر است قبل از زدن دکمه دور کند ، اجازه دهیم تا کولر آب گیری کند و بعد از آن مخزن آب پر شد ، پمپ را روشن کنید .
  6. رسوب زدایی آب پخش کن ها روی پوشال ها و اطمینان از خروج آب از تمامی مجاری .
  7. تعویض دوره ای آب درون تشت یا مخزن کولر آبی به دلایل جلوگیری از سختی و جایگزینی آب تازه و خنک . اگر در محیط آلوده زندگی می کنید ، با نصب فیلتر آب ، ذرات معلق و آلودگی های موجود در آب از بین ببرید و کارایی سیستم را افزایش دهید .
  8. سرویس و تمیز کاری پمپ و سبد آشغالگیر پمپ و اطمینان از مکش پمپ آب .کولر آبی پوشالی یا سلولزی
  9. رسوب زدایی و سرویس شناور آب جهت اطمینان از تامین آب مورد نیاز کولر در روزهای گرم . رطوبت هوا می تواند تأثیر زیادی در افزایش باد کولر داشته باشد . می توانید با استفاده از یک رطوبت ساز در کنار کولر آبی رطوبت هوا را افزایش داده و سرمای کولر آب را زیاد کرد .
  10. رفع نشتی احتمالی اتصالات شیلنگ های آب داخل کولر و رسیدن آب به پوشال ها . بهتر است که مسیرهای کانال کشی کوتاه و مستقیم باشد ، چرا که کانال های طولانی باعث کاهش باد خنک می شود .
  11. رفع نشتی هوا در دریچه خروجی و برزنت کولر آبی برای تامین هوادهی مورد نظر و جلوگیری از اتلاف انرژی .
  12. عایق کاری کانال هایی که در معرض خورشید اند ( که به طور معمول در دیواره ها و لوله هایی که آب را حمل می کنند . ) جهت جلوگیری از گرم شدن هوا قبل از ورود به ساختمان .
  13. باز گذاشتن دریچه خروج هوا یا پنجره حداقل به اندازه 20% دریچه ورود هوا به ساختمان . بهترین مکان برای قرار دادن کولر آبی در مقابل پنجره است . هوا گرمتر ، تبخیر سریعتر و هوای خنک تر که توسط فن خارج می شود .
  14. گردگیری و سرویس دریچه های کولر اتاق ها که سبب کمتر شدن افت فشار آن ها و کارکرد بهتر موتور کولر خواهد شد .
  15. اطمینان از فشار مناسب آب شیر کولر آب روی بام یا بالکن . و همین طور اطمینان از عدم نشتی شیر آب و شیلنگ کولر آبی جهت رسیدن آب کافی و مورد نیاز به کولر .
  16. قبل از قرار دادن آب در مخزن یا تشت کولر ، یخ ریخته یا الیاف خنک کننده را به آب اضافه کنید . این اقدام باعث می شود که آب سردتر شود و باد خروجی کولر بیشتر و خنک تر شود .
  17. فن های بزرگتر و قدرتمندتر ، حجم بیش تری از هوا را به داخل کویر جذب می کند و همچنین مهم است که هوای محیط را از سوراخ ها و شیار های هوا در کولر به طور کامل جا به جا شود .
  18. استفاده از لنت ها خنک کننده به کولر آبی کمک می کند تا باد خروجی را خنک تر کنند . این لنت ها از جنس فایبرگلاس یا پلاستیک ساخته شده اند و در راهروهای هوا خروجی قرار می گیرند با افزودن لنت های خنک کننده ، سطح تماس هوا با آب در کولر بیش تر می شود و باد خروجی سرد تر و خنک تر می شود .

خرید بهترین برند های کولر آبی

کولر آبی برفاب

کولر آبی پلار

کولر آبی انرژی

کولر آبی آبسال

 

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *