مقالات, مقالات پمپ و آبرسانی

انواع سختی گیر رزینی

سختی گیر رزینی

سختی گیر رزینی چیست ؟ به چه دلیلی مورد استفاده قرار می گیرند و چه تغییرات و اصلاحاتی بر روی آب انجام می دهد ؟ چگونه می توانم ظرفیت و مدل مناسب سختی گیر رزینی آب را تشخیص بدم ؟ و … . این دسته از سوالات معمولا برای کسانی که با مقوله ی سختی آب دست و پنجه نرم می کنند ، مطرح می شود . سختی آب عامل اصلی گرفتگی لوله ها ، رسوب گیری تجهیزات و افزایش خرابی و استهلاک آن ها می باشد . فارق از این موضوع در خیلی از صنایعی که با آب سروکار دارند ، نیاز به این موضوع احساس می شود که آب را با مقدار سختی مشخصی مورد استفاده قرار گیرد . همین عوامل سبب استفاده از انواع سختی گیرهای آب برای حل این موضوع شده است . سختی گیرهای رزینی یکی از بهترین و موثرترین نوع های سختی گیر آب محسوب می شوند . در ادامه مقاله ابتدا توضیح کوتاهی در رابطه با سختی آب خواهیم داد و سپس به بررسی انواع سختی گیرهای رزینی خواهیم پرداخت . با گرم لوکس همراه باشید .

سختی آب

آب عنصر جداناپذیر حیات کره زمین است و بدون آب تقریبا می توان گفت عملا هیچ حیاتی وجود نخواهد داشت . امروزه با توجه به بحران آب جهانی که با آن مواجه هستیم ، اهمیت حفظ و نگهداری از این مایع حیات بیشتر احساس می شود . زیرا اگر همین آب آلوده شود و دارای املاح باشد ، مشکلات جبران ناپذیری را به وجود خواهد آورد . مسئله ای که در این مقاله به دنبال آن هستیم ، حل مشکل سختی آب می باشد .

سختی آب چیست ؟‌ به آبی که دارای یون کاتیون باشد ، آب سخت گفته می شود . وجود نمک هایی که حاوی عناصری مانند کلسیم ، آهن ، روی ، منیزیم و ترکیبات بی کربنات هستند ، علت اصلی سختی آب محسوب می شوند . برای سنجش میزان سختی آب از اندازه گیری مقدار یون کلسیم و منیزیم موجود در آب استفاده می شود . سختی آب به دو دسته سختی موقت و سختی دائم تقسیم می شوند . ترکیب دو عنصر کلسیم و منیزیم علت اصلی تشکیل رسوب در سیستم های آبرسانی می باشد .

سختی آب

چگونه سختی آب را از بین ببریم ؟

اکنون که با علل و خسارات ناشی از استفاده از آب سخت آشنا شدیم ، نوبت به آن رسیده است به این موضوع بپردازیم که چگونه سختی آب را کنترل کنیم . برای کنترل سختی آب از تجهیزاتی تحت عنوان سختی گیر آب استفاده می شود . انواع سختی گیر آب عبارت است از :

  • سختی گیر مغناطیسی آب
  • سختی گیر الکترونیکی آب
  • سختی گیر شیمیایی ته نشین کننده
  • سختی گیر شیمایی غیر ته نشین کننده
  • سختی گیر دوزینگ فسفات
  • سختی گیر رزینی آب

نوع سختی گیر آبی که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت ، سختی گیر رزینی خواهد بود . با گرم لوکس همراه باشید .

سختی گیر رزینی

سختی گیرهای رزینی آب یکی از بهترین و موثرترین محصولات و تجهیزاتی هستند که برای مسئله حذف سختی آب در اکثر صنایع و ساختمان ها از همین نوع سختی گیر استفاده می شود . اصول کاری کلی سختی گیرهای رزینی به این ترتیب می باشد که شرایطی را فراهم شود تا تبادل یونی بین کاتیون هایی که علت اصلی سختی آب هستند به وجود آید . به این ترتیب که آب با عبور از مخزنی که حاوی رزین است ، این تبادل یونی انجام می شود . سختی گیرهای رزینی را می توان از جهات مختلفی تقسیم بندی کرد . در ابتدا سختی گیرهای رزینی را بر اساس جنس بدنه به دو دسته کلی زیر تقسیم بندی خواهیم کرد :

  • سختی گیر رزینی با بدنه فایبرگلاس

سختی گیرهای فایبرگلاس رزینی همان طور که از نام آن ها مشخص است ، بدنه آن ها را از الیاف های فایبرگلاس که بر روی پلی اتیلن قرار داده می شود تولید می شوند . در واقع در بیانی بهتر جنس بدنه سختی گیرهای FRP رزینی از پلی اتیلن مقاوم سازی شده با الیاف فایبرگلاس است . فشار تست سختی گیرهای رزینی فایبرگلاس ۱۴ بار می باشد اما پیشنهاد می شود فشار کاری سختی گیر را بیشتر از ۶ بار در نظر گزفته نشود .

  • سختی گیر رزینی با بدنه فلزی

سختی گیرهای فلزی رزینی خود به دو دسته ی گالوانیزه و استیل تقسیم می شوند که در واقع جنس بدنه استوانه عمودی آن ها گالوانیزه یا استیل است . تفاوت اصلی که می توان بین سختی گیرهای فایبرگلاس و فلزی رزینی در فشار کاری آن ها می باشد . سختی گیرهای رزینی فلزی دارای فشار تست ۲۰ بار می باشد که پیشنهاد می شود فشار کاری برای این نوع سختی گیر بین ۴ الی ۷ بار تنظیم شود .

انواع سختی گیر رزینی

همان طور کمی قبل تر به آن اشاره کردیم ، سختی گیرهای رزینی را می توان از جهات گوناگونی بررسی و تقسیم بندی کرد . به عنوان مثال سختی گیرهای رزینی را از لحاظ نوع عملکرد می توان به دو دسته کلی زیر تقسبم نمود :

  1. سختی گیر رزینی اتوماتیک
  2. سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک

اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک بودن سختی گیر رزینی از طربق شیر مورد استفاده در آن مشخص می شود . خود سختی گیرهای رزینی با شیر اتوماتیک دارای دو نوع کلی زیر هستند :

  1. سختی گیر اتوماتیک رزینی زمانی ( بر اساس زمان گذر آب از سختی گیر رزینی عمل می کند . )
  2. سختی گیر اتوماتیک رزینی جریانی ( بر اساس دبی گذر آب از سختی گیر رزینی عمل می کند . )

هرکدام از مدل های مختلف سختی گیر رزینی فوق در موارد خاص خود باید مورد استفاده قرار گیرد تا سختی گیر رزینی بتواند عملکرد درستی را از خود نشان دهد . به همین منظور پیشنهاد می شود برای انتخاب نوع و ظرفیت سختی گیرهای رزینی حتما از کارشناسان مربوطه مشورت گرفته شود . به عنوان مثال اگر سختی آب آشامیدنی به شکل کامل گرفته شود ، موجب به وجود آمدن مشکلات گوارشی مانند اسهال می شود .

شرکت گرم لوکس تامین کننده انواع سختی گیرهای رزینی در ظرفیت های مختلف با بهترین کیفیت می باشد . شرکت گرم لوکس همواره تلاش خود را بر آن گذاشته تا با مشاوره های مناسب کسانی که قصد خرید سختی گیر رزینی را دارند ، به سمت بهترین ظرفیت و مدل محصول راهنمایی کند . شما عزیزان می توانید در صورت داشتن هرگونه سوال یا ابهام در رابطه با سختی گیرهای رزینی با کارشناسان گرم لوکس تماس حاصل فرمایید .

بازگشت به لیست

1 دیدگاه در “انواع سختی گیر رزینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *