آنچه باید قبل از ساخت استخر و جکوزی بدانیم
همیشه برای ما دیدن استخر و جکوزی خصوصی در خانه های مجلل و ویلا های لوکسِ فیلم ها و سریال ها بشدت لذت بخش و وسوسه بر انگیز هستند. با دیدن استخر و جکوزی های مدرن و زیبا شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چگونه میتوان ساخت استخر و جکوزی زیبا و متفاوتی داشت تا در کنار دوستان و خانواده از گرمای مطلوب و تصویه دلنشین آن لذت برد و تفریح متنوعی را در زیر نور آفتاب تابستانی و زیر بارش برف و باران زمستانی در آن تجربه کرد. دور نیست آن روزگاری که داشتن یک استخر شخصی در ویلا یا منزل خود یک رویا بود. امروزه با توجه به حجم تقاضا بالا دوستاران و هواداران استخر و جکوزی خانگی در ایران شرکت ها و نصاب های مجرب متعددی وجود دارند که با بهره گیری از اقلام موجود در بازار تاسیسات کشور اقلام به احداث استخر میکنند. در این مقاله سعی برآن شده است که به صورت کاربردی آگاهی شما عزیزان را برای احداث یک استخر و یا جکوزی افزایش دهیم و به صورت گام به گام فرایند ساختن یک استخر را از صفر تا صد بیان کنیم. برای شروع ممکن است سوال های متنوع و زیادی ذهن شما عزیزان را درگیر کرده باشد از جمله :
-
” برای احداث و ساخت استخر و جکوزی به چه متراژفضایی نیاز دارم؟ “
-
” اقلام مورد نیاز برای یک استخر و جکوزی چیست؟ “
-
” گرمایش استخر و جکوزی چگونه تامین میشه؟ “
-
” تصویه و میکروب کشی استخر و جکوزی با چه اقلامی انجام میشن؟ “
-
” هزینه احداث استخر و جکوزی خانگی چقدر میشه؟ “
-
” نگهداری استخر و جکوزی به چه صورت هست؟ “
-
” اقلام موجود در بازار از نظر کیفی و قیمتی چه تفاوت هایی دارن؟ “
-
” از کدوم برند ها برای استخر و جکوزی خانگی خود استفاده کنم؟ ” و …
با کارشناسان خبره گرم لوکس در این مقاله همراه باشید تا در ادامه به تمامی سوالات شما عزیزان با منابع کاملا به روز و موثق دینا پاسخگو باشیم.
فضای استاندارد مورد نیاز برای استخر
اولین گام برای تحقق رویا شما در احداث یک استخر دلنشین در خانه یا ویلای شخصیتان مشخص کردن فضای استخر است. به صورت کلی استخر ها به دو دسته روباز یا رو بسته تقسیم بندی میشوند. استخر های رو بسته بیشتر به صورت سالن ساخته میشوند که باید فضایی مناسب را به آن اختصاص داد ( حداقل متراژ 10 متر مربع ) . استخر های رو باز نیز باتوجه به فضاهای موجود در باغ یا تراس و یا در حیاط طراحی میشوند. به صورت کلی ابعاد مورد نیاز برای هر استخر با توجه به شرایط و فضا های موجود در بنا مشخص میشود ؛ با توجه به مقالات منتشر شده استاندارد استخر های خانگی به دوسته مینی استخر ها و استخر های عادی تقسیم بندی میشوند که ابعاد استاندارد آن به شرح زیر است.
مینی استخر ها : 2*3 متر / 2*4 متر / 2*5 متر ( عمق میانگین 1.7 متر )
استخر های عادی : 3*6 متر / 3*7 متر / 4*8 متر / 4*9 متر / 4*10 متر ( عمق میانگین 1.7 متر )
به یاد داشته باشید ابعاد استخر با توجه به فضاهای موجود تعیین میگردد و ابعاد مذکور صرفا ابعاد استاندار برای احداث آن است. درنتیجه اولیت اصلی برای مشخص شدن ابعاد استخر شما فضای مد نظرتون برای احداث آن است…
دومین گام برای احداث یا ساخت استخر و جکوزی رویایی گود برداری و ساخت فضای فیزیکی آن میباشد. با توجه به اینکه در این مقاله سعی برآن شده است که توجه ویژه ای روی تجهیزات و تاسیسات استخر داشته باشیم لذا از توضیحات مفصل در این بخش صرف نظر میکنیم و مطالب را کوتاه بیان کرده ایم. به صورت کلی ساخت محیطی استخر طی شش الی هفت مرحله انجام میگردد. تنوع بالایی در احداث محیط استخر موجود است. پس از گودبرداری استخر در ایران به سه صورت ساخت استخر با آجر ( برای استخر های کوچک ) ، ساخت استخر با بتن و همچنین اجرای استخر پیش ساخته اجرا میگردند. دقت داشته باشید پس از گود برداری فرآیند لوله کشی انجام میگردد و بعد از آن به ادامه فرایند ساخت میپردازند. بعد از استقرار لوله های لازم ، عملیات شاتیک بتن صورت میگیرد. مرحله بعدی زهکشی و تراز کردن و کوبیدن خاک طراف استخر و در نهایت شاتیگ پلاستر برای آبند کردن استخر میباشد. مرحله بعد با توجه به سلیقه مصرف کننده کاشی کاری ها و ضد آب کردن آن انجام میگیرد. حال استخر از نظر فیزیکی آمادست و نوبت آن رسیده تا استخر خود را تجهیز کنید و گام آخر استخر رویایی خود را بردارید. در ادامه همراه گرم لوکس باشید تا نگاهی که تجهیزات استخری کنیم.
سومین گام برای ساخت یک استخر مطلوب تهیه تجهیزات آن میباشد. به صورت کلی تجهیزات استخر به دو دسته تجهیزات گرمایشی و لوازم و تجهزات تصویه آب استخر تقسیم بندی میشود.
تجهیزات تصویه استخر و جکوزی ( شامل : فیلتر شنی + پمپ استخری + کلر زن خطی )
همانطور که میدانید آب موجود در استخر ها بصورت سیکل بسته می باشد. تصور اینکه برای هر بار استفاده از استخر، آب مورد نیاز را از آب شهری یا چاه استفاده کنیم اشتباه است. در نتیجه به صورت استاندارد (با دارا بودن یک سیستم تصویه مطلوب) سالی یکبار نهایتا شش ماه یک بار آب استخر باید تعویض شود. حال برای رهایی از چربی ها و آلاینده های موجود در آب استخر نیازمند به یک سیستم تصویه آب هستیم ( در نظر داشته باشید اگر با دانش و بصورت استاندار آب استخر تصویه گردد نیازی به تعویض آن برای سالیان سال نیست )
تجهیزات و لوازم متنوعی برای تصویه استخر و جکوزی وجود دارد که با توجه به نیاز مصرف کننده مدل آن مشخص میشود . در یک نگاه کلی فرایند تصویه استخر بواسطه ی فیلتر تصویه ( فیلتر شنی ) و پمپ تصویه (پمپ استخری) انجام میگردد . فیلتر شنی ها به دوسته فیلترشنی های فایبرگلاس ( FRP ) و فیلتر شنی های گالوانیزه (فلزی) تقسیم بندی میشوند . از نظر بهداشتی فیلتر شنی های پلاستیکی نسبت به گالوانیزه ارجحیت دارند و فیلتر شنی های گالوانیزه برای استخر های بزرگ کاربرد بیشتری دارند . ( بهنگام تهیه فیلترشنی های گالوانیزه توجه کنید که حتما از شرکت های معتبر تهیه کنید چون در بعضی موارد خلوص گالوانیزه استفاده شده در آن ضعیف هست و باعث میشود بعد از چند سال دچار زنگ زدگی شود و بعد از مدتی زنگآب فیلتر شنی وارد استخر گردد. ) نکته ی بعدی در انتخاب فیلتر شنی ها مدل یا ظرفیت فیلتر شنی است که برای اطلاع بیشتر در این زمینه به مقاله های گرم لوکس مراجعه نمایید. پس از مشخص شدن مدل فیلتر شنی مورد نیاز استخر نوبت به اتنخاب پمپ استخری است که با توجه به حجم استخر و نوع فیلتر شنی انتخاب میگردد. توجه داشته باشید برند های و شرکت های متنوعی در بازار موجود است که در مقاله های دیگر به شرح آن پرداخته ایم.
تا اینجا فرایند تصویه استخر، کاملا مطلوب انجام میگردد نکته بعدی عملیات ضد عفونی کردن آب استخر است. ضدعفونی کردن استخر به شکل های مختلفی انجام میگردد از جمله استفاده کردن از کلرزن شناور ، کلرزن خطی ، ازون زن ها و همچنین دستگاه ضدعفونی کننده UV . در این مورد با توجه به قیمت بالای ازون زن ها و دستگاه ضدعفونی کردن UV مصرف کنندگان بیشتر تمایل به استفاده از کلرزن دارند و از نظر بهداشتی کلر زن های خطی نسبت به کلرزن های شناور کاربردی مطلوب تر دارند زیرا که دقیقا بعد از گذر آب از فیلترشنی آب وارد کلرزن خطی میشود و در نتیجه تمام آب استخر از کلرزن گذشته و کاملا ضد عفونی میشود.
تجهیزات لازم برای گرمایش استخر ( شامل : دیگ + مشعل + مبدل استخری + پمپ انتقال آب )
برای لذت بردن از آب گرم استخر در زمستان نیاز به سیستمی گرمایشیست . سیستم های گرمایشی متعددی برای گرم کردن آب استخر موجود است از دیگ های چدنی گرفته تا پکیج های استخری آماده اما با توجه به اقلام موجود در بازار تاسیسات کشور اقبال عموم بیشتر به استفاده از دیگ های چدنی یا گالوانیزه هست . برای ایجاد گرما در یک سیستم گرمایشی نیازمند به دیگ هستیم . دیگ ها و یا بویلر های آب برای انتقال گرمایش ایجاد توسط شعله مشعل ساخته شده اند . در نتیجه با توجه به حجم استخر (متر مکعب) ساخته شده میزان انرژی مورد نیاز برای گرمایش مطلوب آب استخر ( دما 27 درجه سانتی گراد ) در زمستان محاسبه میشود و بعد آن ظرفیت دیگ مشخص میشود . در این مرحله با توجه به ظرفیت گرمایشی مورد نیاز استخرتان باید از بین دیگ های چدنی یا گالوانیزه موجود در بازار انتخاب نمایید . دیگ های گالوانیزه نسبت به چدنی قیمت مناسب تری دارند اما دیگ های چدنی قابلیت تعمیر یا تعویض پره ها را دارند و در صورت خرابی میتوان آن را تعمیر کرد. حال نوبت محاسبات مبدل استخری است که با توجه به حجم استخر مقدار آن معلوم میشود . برای اطلاع از نحوه ی محاسبات مبدل استخری به مقاله های گرم لوکس مراجعه کنید . حال وقت انتخاب پمپ انتقال آب گرم دیگ به مبدل شده است که با در نظر گرفتم ظرفیت مبدل محاسبه و انتخاب میگردد. به این شکل سیستم گرمایشی استخر نیز تکمیل میگردد. در مقاله های بعدی بیشتر به محاسبات و اقلام موجود در بازار کشور میپردازیم . شما عزیزان میتوانید برای اطلاعات بیشتر به سایر مقاله های گرم لوکس مراجعه نمایید.
ممنون از همه راهنمایی های خوب شما
خوش حال هستیم که تونستیم رضایت شما رو جلب کنیم .