فهرست مطالب مقاله نصب سختی گیر رزینی
- آموزش نصب سختی گیر رزینی
- 5 قسمت اصلی سختی گیر رزینی
- محل نصب سختی گیر رزینی
- مرحله اول آموزش نصب سختی گیر رزینی
- مرحله دوم آموزش نصب
- مرحله سوم آموزش نصب
- مرحله چهارم آموزش نصب
- مرحله پنجم آموزش نصب
آموزش نصب سختی گیر رزینی
سختی آب عامل اصلی رسوب گذاری در لوله های ساختمان ، تاسیسات گرمایشی و سرمایشی و عدم کارکرد درست مواد شوینده است . آب سخت با رسوب گذاری در لوله ها علاوه بر گرفتگی لوله موجب کاهش راندمان سیستم های گرمایشی و سرمایشی می شود که به دنبال آن افزایش مصرف انرژی را خواهیم داشت . به همین دلیل کسانی که سختی آب دارند ، به دنبال از بین بردن این مشکل هستند . یکی از راه های از بین بردن سختی آب استفاده از سختی گیرهایی بر پایه نمک است . رایج ترین نوع سختی گیر آب بر پایه نمک ، سختی گیرهای رزینی هستند .
مقاله مرتبط
در مقاله آموزش نصب سختی گیر رزینی قصد داریم راهنمایی جامعی در رابطه با نصب سختی گیر رزینی ارائه دهیم . با گرم لوکس همراه باشید .
5 قسمت اصلی سختی گیر رزینی
قبل از این که به آموزش نصب سختی گیر رزینی بپردازیم ، لازم است ابتدا به بخش های اصلی سختی گیر رزنی اشاره کنیم :
- مخزن : برای نگهداری از سیلیس و رزین و شست و شو آب که معمولا از جنس frp یا فلزی است .
- شیر : به کمک شیر سختی گیر رزینی می توان نحوه عملکرد سختی گیر را کنترل کرد که در دارای دو نوع اتوماتیک و دستی است .
- رزین : رزین اصلی ترین قسمت سختی گیر رزینی است که فرآیند نرم شدن آب در بستر آن و داخل مخزن اتفاق می افتد .
- بشکه نمک : برای تزریق سدیم به بستر رزین و احیا رزین هنگامی که اشباع شود .
- نازل : لوله های که از شیر سختی گیر نصب می شود و آب نرم از انتهای مخزن و از طریق نازل از سختی گیر خارج می شود .
در بالا به معرفی کوتاهی از قسمت های مختلف سختی گیر رزینی پرداختیم . در ادامه مقاله آموزش نصب سختی گیر رزینی روند استاندارد نصب سختی گیر را ارائه خواهیم داد .
محل نصب سختی گیر رزینی
اولین موضوعی که در مقاله آموزش نصب سختی گیر رزینی به آن خواهیم پرداخت ، محل نصب سختی گیر رزینی است . محل نصب سختی گبر رزینی باید دارای ویژگی های زیر باشد :
- نزدیک بودن به لوله آب ورودی
- نزدیک بودن به کف شور فاضلاب ( برای خروج آب بعد از فرایند احیا رزین )
- برق ( برای اتصال شیر سختی گیر رزینی اتوماتیک )
- نبودن در برابر نور مستقیم آفتاب ( مخصوصا اگر مخزن سختی گیر رزینی فایبرگلاس باشد .)
- در محل مورد نظر احتمال یخ زدگی وجود نداشته باشد .
- محل نصب سختی گیر رزینی در نزدیکی و مسیر مکش پمپ آب نباشد .
توجه داشته باشید که برای نصب و راه اندازی سختی گیر رزینی نیاز به دو عدد شلنگ یک اینچ فشار قوی ، شلنگ 3/8 اینچ و شلنگ 1/2 خواهیم داشت . در ادامه نکاتی در رابطه با محل نصب سختی گیر رزینی به آن اشاره شده است که پیشنهاد می شود آن ها را مطالعه کنید .
نکته
اگر به هر دلیلی محل نصب سختی گیر رزینی در مسیر مکش پمپ آب قرار گرفت ، حتما از وکیوم بریکر Vacuum Breaker استفاده کنید . وکیوم بریکر از به وجود آمدن خلا در سیستم جلوگیری می کند و در نتیجه به مخزن فایبرگلاس سختی گیر رزینی آسیبی وارد نمی شود .
قبل ورودی آب شیر سختی گیر یک فیلتر پیش تصفیه الیافی نصب کنید تا از ورود ذرات معلق به داخل سختی گیر جلوگیری کند . ورود ذرات معلق به سختی گیر موجب کاهش عمر رزین و شیر می شود .
توصیه می شود که حتما از یک شیر بای پس استفاده کنید . در مواقعی که به هر دلیلی می خواهید سختی گیر را از مدار خارج کنید ، به کمک شیر بای پس می توانید این کار را انجام دهید . در مواقعی که دستگاه سختی گیر نیاز به احیا یا تعمیر دارد ، شیر بای پس می تواند از سختی گیر را از مدار خارج کند و آب قطع نشود .
پیشنهاد می شود که برای بشکه نمک از سنگ نمک و نمک های ید دار استفاده نشود . در صورت استفاده از نمک های با خلوص کم ممکن است بشکه نمک رسوب بگیرد و حتی شلنگ انتقال آب نمک را به مخزن سختی گیر رزینی مسدود کند .
مرحله اول آموزش نصب سختی گیر رزینی : قرار دادن نازل داخل مخزن سختی گیر رزینی
در مرحله اول آموزش نصب سختی گیر رزینی ، به مخزن سختی گیر و لوله و نازل آن احتیاج داریم . همان طور که در قسمت های قبل به آن اشاره کردیم ، سختی گیر رزینی شامل نازلی است که عبور آب نرم از طریق آن انجام می شود و وارد سیستم می شود . البته در فرایند بک واش این اتفاق بر عکس رخ می دهد . یعنی آب از لوله وارد سختی گیر می شود . در دو لوله دو عدد نازل پلاستیکی وجود دارد . یکی را در آورده و لوله را از آن سری که نازل دارد وارد مخزن سختی گیر رزینی کنید .
نکات مرحله اول آموزش نصب سختی گیر رزینی
توجه داشته باشید که نازل سختی گیر باید دقیقا در مرکز مخزن سختی گیر قرار گیرد .
قبل از قرار دادن نازل داخل مخزن سختی گیر حتما چک کنید که دچار شکستگی نباشد . هم چنین آب پخش کن انتهای لوله نیز محکم باشد .
مرحله دوم آموزش نصب سختی گیر رزینی : ریختن رزین داخل مخزن سختی گیر رزینی
در این مرحله ما رزین را وارد مخزن سختی گیر می کنیم . رزین معمولا در کیسه های 25 کیلویی بسته بندی می شود و شما با توجه به ظرفیت سختی گیر ، حجم مشخصی از رزین را وارد مخزن می کنید .
نکات مرحله دوم آموزش نصب سختی گیر رزینی
قبل از ریختن رزین به داخل مخرن سختی گیر بهتر است انتهای لوله نازل را ببندید . ( به عنوان مثال با چسب ) . این کار به این دلیل است که از ورود رزین به لوله و به دنبال آن ورود به سیستم لوله کشی جلوگیری کنیم .
بعد ریختن هر کیسه رزین مخزن را به آرامی تکان دهید تا رزین به شکل یکنواخت پخش شود .
به دلیل این که رزین ذرات بسیار ریزی هستند ، بهتر است صورت خودتان را با چیزی بپوشانید تا از ورود رزین به چشم ، بینی و دهان خود جلوگیری کنید .
مرحله سوم آموزش نصب سختی گیر رزینی : نصب شیر سختی گیر رزینی
نصب شیر سختی گیر رزینی مرحله سوم آموزش نصب سختی گیر رزینی محسوب می شود . آب پخش کنی که در مرحله یک از نازل جدا کردیم ، به پایین شیر سختی گیر رزینی وصل می کنیم . سپس شیر را بر روی لوله نازل قرار می دهیم و با چرخاندن شیر روی مخزن آن را محکم می کنیم .
نکات مرحله سوم آموزش نصب سختی گیر رزینی
بهتر است قبل از قرار دادن واشر شیر سختی گیر رزینی و چرخاندن آن روی مخزن ، محل مورد نظر را مقداری با روغن طبیعی چرب کنید .
به هیچ عنوان از ابزار برای سفت کردن شیر سختی گیر استفاده نکنید . حتما این کار را با دست انجام دهید و نهایتا با جند ضربه آرام با دست شیر را سفت کنید .
مرحله چهارم آموزش نصب سختی گیر رزینی : لوله کشی سختی گیر رزینی
در این مرحله از آموزش نصب سختی گیر رزینی به نحوه نصب لوله کشی خواهیم پرداخت . قبل از آن که به ادامه بحث بپردازیم ، بهتر است چهار ورودی و خروجی شیر را با توجه به عکس زیر به شما عزیزان معرفی کنیم :
- انشعاب ورودی شیر سختی گیر رزینی ( inlet )
- انشعاب خروجی شیر سختی گیر رزینی ( outlet )
- انشعاب خروجی بک واش شیر سختی گیر رزینی ( drain )
- اتصال شلنگ بین مخزن رزین و مخزن آب نمک سختی گیر رزینی ( brine )
اگر شیر سختی گیر رزینی از نوع اتوماتیک جریانی باشد ، بر روی ورودی و خروجی شیر سختی گیر رزینی یک انشعابی نصب می شود که به کمک آن دبی خروجی آب را محاسبه می کند . در واقع این کار توسط فلومتر روی انشعاب انجام می شود .
خب حالا نوبت به نصب شلنگ های فشار قوی یک اینچ به ورودی و خروجی شیر سختی گیر رزینی می رسد . به دنبال آن شلنگ تخلیه را بر روی شیر نصب می کنیم . سپس در آخرین گام شلنگ مکش آب نمک را نیز به شیر سختی گیر رزینی وصل می کنیم . در ابتدای مقاله به لوازمی که برای نصب و راه اندازی سختی گیر رزینی نیازمندیم ، اشاره کردیم .
پس از نصب شلنگ ها ، کافیست شلنگ های یک اینچ را به لوله های ورودی و خروجی آب و شلنگ مکش آب نمک را به بشکه نمک سختی گیر رزینی اتصال دهید تا کار لوله کشی سختی گیر رزینی به پایان برسد .
نکات مرحله چهارم آموزش نصب سختی گیر رزینی
شما می توانید مستقیما لوله های ورودی و خروجی آب را به شیر سختی گیر رزینی اتصال دهید . اما استفاده از شلنگ های فشار قوی یک اینچ هم کار لوله کشی را برای شما آسان تر می کند ، هم گشتاورها و تنش های لوله را به شیر سختی گیر منتقل نمی کند . این موضوع سبب افزایش عمر شیر و بدنه سختی گیر رزینی می شود .
اگر هنگام نصب شلنگ تخلیه بر روی شیر سختی گیر دچار مشکل شدید ، کافیست کمی سر شلنگ را گرم کنید تا به راحتی بر روی شیر نصب شود . سعی کنید انتهای شلنگ تخلیه را داخل کف شور نکنید و کمی ( در حد 5 سانتی متر ) فاصله بگذارید .
جنس شلنگ مکش آب نمک بسیار اهمیت دارد . اگر از شلنگی با کیفیتی پایین برای مخزن آب نمک استفاده کنیم ، به مرور زمان امکان گرفتگی و له شدگی داخل مخزن را دارد که همین موضوع در عملکرد سختی گیر رزینی تاثیرگذار است .
مرحله پنجم آموزش نصب سختی گیر رزینی : راه اندازی سختی گیر رزینی
راه اندازی سختی گیر رزینی مرحله آخر نصب سختی گبر رزینی است . در ابتدا نیاز است که مخزن آب نمک سختی گیر را آماده کنیم . برای این کار 30 درصد از حجم مخزن را نمک ریخته و مابقی را با آب پر می کنیم . در ادامه طبق مراحل زیر پیش بروید :
- شیر سختی گیر رزینی را به برق می زنیم ( اگر اتوماتیک باشد ) .
- شیر بای پس را باز کنید و شیرهای ورودی و خروجی به سختی گیر را ببندید و یک شیر مصرفی را باز کنید .
- پس از چند دقیقه شیر مصرفی را ببندید و شیر ورودی و خروجی به دستگاه را باز کنید . شیر بای پس را نیز ببندید .
- به کمک شیر سختی گیر دستگاه را در حالت بکواش قرار دهید .
- شیر سختی گیر را به حالت شست و شو سریع برده و پس آن سختی گیر شما آماده برنامه ریزی و شروع به کار است .
مقاله پیشنهادی گرم لوکس
آموزش برنامه ریزی شیر اتوماتیک سختی گیر رزینی
نکات مرحله پنجم آموزش نصب سختی گیر رزینی
در مرحله دو بهتر است یکی از شیرهای مصرفی را کمی باز کنیم تا اگر آشغال یا ذراتی درشت در لوله کشی وجود داشته باشد ، از سیستم خارج شوند .
هنگامی که دستگاه را در مرحله چهار در حالت بکواش قرار می دهیم ، شیر ورودی را خیلی کم باز می کنیم تا آب هوای داخل مخزن را به شکل حباب خارج کند . این کار با سر و صدا همراه خواهد بود . شما می توانید از آب خروجی از شلنگ تخلیه چک کنید که اگر در آب حبابی وجود ندارد به این معنا است که هوای داخل مخزن خارج شده است . حال می توانید شیر ورودی را کامل باز کنید .
امیدوار هستیم که در مقاله آموزش نصب سختی گیر رزینی توانسته باشیم اطلاعات مفیدی را خدمت شما عزیزان ارائه کرده باشیم . در صورت داشتن هر گونه سوال یا ابهام در رابطه با سختی گیر رزینی می توانید با کارشناسان فنی ما در گرم لوکس تماس حاصل فرمایید .